O muzeu

Muzeum cukrovarnictví, lihovarnictví, řepařství a města Dobrovice vás  seznámí s vývojem výroby českého cukru, který se proslavil a prosadil v celém světě. V kombinaci s návaznými obory - šlechtěním a pěstováním cukrové řepy jako suroviny pro výrobu cukru a s výrobou lihu - podávají muzea ucelený obraz,  který dosud v naší republice chyběl. Není náhodou, že se muzeum cukrovarnictví, lihovarnictví a řepařství otevřelo právě v Dobrovici.  Právě oblast okolo Dobrovice  je kolébkou pěstování cukrové řepy na našem území a cukr se zde vyrábí nepřetržitě od roku 1831.  Přijďte se i Vy podívat do muzeí, která v rámci své třídenní návštěvy po Středočeském kraji navštívil prezident České republiky Miloš Zeman.

2015 © DobrovickáMuzea.cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace

Working...