Cukrovarnictví

EXPOZICE cukrovarnictví

Hlavním cílem této expozice je představit historii výroby cukru v českých zemích od  prvopočátků. K vidění jsou různé druhy homolí, kostky, kubesy i obří kostka o hraně     1 m. Dozvíte se, co je melasa či sirob a seznámíte se s významnými osobnostmi tohoto odvětví.

Nahlédnout Vás necháme i do cukrovarské laboratoře, kde uvidíte krystal sacharózy o hmotnosti 5 kg. Ten je v současné době největší v České republice. Toto vše a mnohé další naleznete v renesančním objektu bývalé sýpky z 16. století.

Velké technologické celky a strojní zařízení používané v cukrovarech můžete shlédnout v dalších prostorách, které sloužily jako stodola či kravín.

Představujeme

  • manufakturní začátky cukrovarnické výroby 
  • vývoj technologie v cukrovarnickém průmyslu
  • osobnosti českého cukrovarnického průmyslu
  • cukrovary v Čechách a na Moravě
  • technologie výroby cukru a její vývoj 
  • modely technologických zařízení

Fotogalerie

Otevírací doba

Celoročně
pondělí - neděle
9-17 h
polední přestávka 12-13 h

Zavřeno 24.,25., a 31.12. a 1.1.

Jak se k nám dostat

mapa

Rychlý kontakt

mobil +420 725 871 072
telefon +420 326 374 211
Our facebook
2015 © DobrovickáMuzea.cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace

Working...